Het makkelijkste recept voor Kaiserschmarrn
- mkrijnen
- 15 dec 2024
- 2 minuten om te lezen
Je hoeft niet vaak in de bergen te komen om te weten dat Kaiserschmarrn misschien wel het lekkerste en meest bekende gerecht uit de Alpen is. Niet alleen de meest culinaire bergwandelaars, maar ook de meest kritische kinderen en pubers zijn er gek op. Doordat de beste versies best wat tijd kosten om klaar te maken, zijn ze niet overal in de bergen verkrijgbaar. Want als je ze maakt, dan maak je ze goed! En dat vraagt geduld, aandacht en een beetje liefde! Toch tref je hier een gemakkelijk recept dat iets minder van je vraagt, maar zeker zo lekker is. Maar vergeet niet het geheime ingrediƫnt liefde toe te voegen.
Traditioneel eet je ze met appelmoes of Preiselbeere, een compote van wat wij in Nederland cranberryās noemen. Maar het wordt ook wel geserveerd met een pruimencompote, niet te zoet en een beetje zurig.
Ik heb inmiddels diverse recepten uitgeprobeerd, maar dit lijkt toch de beste! Ik voeg er altijd een handje rozijnen aan toe, maar als je daar niet van houdt, dan kun je die ook achterwege laten.

Het lekkerste en makkelijkste recept om thuis te maken
Ingrediƫnten (voor 2 flinke porties)
250 ml melk
170 gr bloem
5 eieren
60 gr boter
een snufje zout
(handje rozijnen (je kunt deze eerst wellen in wat warm water))
poedersuiker
Bereiden
Roer de melk en de bloem in een kom tot een glad mengsel. Voeg de eieren een voor een toe met een snufje zout en roer het voorzichtig door de melk en de bloem. Voeg ook de gewelde rozijnen toe.
Verhit 20 gr van de boter in een koekenpan. Doe de helft van het beslag in de pan en sluit het af met een deksel. Bak de pannenkoek op laag vuur in ongeveer 2 minuten. Keer de pannenkoek vervolgens om en bak de andere kant ook 2 minuten.
Smelt 20 gr van de boter in een ander pannetje. Pak vervolgens een spatel en breek de pannenkoek daarmee in slordige stukken. Voeg de helft van de gesmolten boter toe en bak nog 2 minuten met de deksel op de pan. De Kaiserschmarrn is goed als het iets opgestijfd is en een goudgele kleur heeft.
Bak op de zelfde wijze de andere helft van het beslag.
Leg de Kaiserschmarrn op een bord, bestuif het met wat poedersuiker en serveer met preiselbeere, appelmoes of pruimencompote.
Bon apetit!